شما اینجا هستید

    اجتماعی » وضعیت باغ‌وحش درنای ارومیه زیر ذره‌بین محیط زیست آذربایجان‌غربی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه گفت: با هدف بهینه‌سازی وضعیت زیستی گونه‌های جانوری، نظارت مستمر بر باغ‌وحش‌ها را در راستای رعایت اصول بهداشتی، تغذیه‌ای و رفتاری حیوانات انجام می‌دهد.

مختار خانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «درناسسی» اظهار کرد: در راستای پایش وضعیت زیستی گونه‌های جانوری و نظارت بر نحوه نگهداری حیات‌وحش در مراکز نگهداری، کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی از باغ‌وحش درنا واقع در ارومیه بازدید کردند.

مختار خانی گفت: در جریان این بازدید تخصصی، شرایط عمومی باغ‌وحش شامل وضعیت بهداشت، تغذیه، نگهداری، فضاهای زیستی و نحوه نگه‌داری از گونه‌های جانوری به‌طور دقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: کارشناسان زیست‌محیطی با توجه به مشاهدات میدانی، توصیه‌ها و نکات لازم جهت بهینه‌سازی شرایط نگهداری حیوانات، ارتقای استانداردهای محیطی و رعایت الزامات قانونی مرتبط با حیات‌وحش در اسارت را به مدیریت مجموعه ارائه کردند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش اداره کل محیط زیست آذربایجان‌غربی عنوان کرد: باغ‌وحش «درنا» که در کیلومتر ۲۰ جاده شهید کلانتری ارومیه قرار دارد، با مساحت تقریبی ۲۵ هکتار، محل نگهداری گونه‌های متنوعی از حیات‌وحش بومی و غیربومی کشور است.

خانی ادامه داد: هدف از راه‌اندازی این مجموعه، معرفی تنوع زیستی، آموزش‌های زیست‌محیطی به بازدیدکنندگان و فراهم کردن امکان مشاهده گونه‌های جانوری از نزدیک در محیطی کنترل‌شده عنوان شده است.

وی خاطرنشان کرد: نظارت‌های مستمر محیط‌زیست استان با هدف ارتقای سطح کیفی نگهداری از حیوانات، حفظ سلامت آن‌ها و افزایش هماهنگی باغ‌وحش‌ها با اصول زیست‌ محیطی صورت می‌گیرد.

خانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت رعایت استانداردهای بین‌المللی در نگهداری گونه‌های جانوری گفت: یکی از محورهای مورد تأکید کارشناسان، بهینه‌سازی فضاهای زیستی، فراهم‌سازی شرایط طبیعی‌تر برای حیوانات، و رعایت اصول تغذیه‌ای متناسب با نیاز هر گونه بود. در این راستا، توصیه‌هایی در خصوص طراحی فضاهای غنی‌سازی محیطی، تهویه مناسب، و برنامه‌ریزی تغذیه‌ای ارائه شد.

وی با اشاره به لزوم آموزش مستمر کارکنان باغ‌وحش افزود: توانمندسازی نیروهای مجموعه در زمینه مراقبت تخصصی از گونه‌ها، شناسایی نشانه‌های رفتاری نگران‌کننده، و آموزش شیوه‌های صحیح مواجهه با وضعیت‌های اضطراری، جزو نکاتی است که در بازدیدهای آینده نیز مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

خانی عنوان کرد: تمام تلاش مجموعه در راستای ارتقای کیفیت خدمات، رفاه حیوانات و تطابق با دستورالعمل‌های محیط‌زیستی است. از این رو، همکاری با نهادهای ناظر و دریافت بازخوردهای تخصصی را یک فرصت ارزشمند برای بهبود مستمر می‌دانیم.

وی افزود: در ماه‌های اخیر اقداماتی مانند بازسازی برخی قفس‌ها، افزایش تعداد دامپزشکان مقیم، و به‌روزرسانی برنامه‌های تغذیه‌ای در دستور کار قرار گرفته که نتایج مثبتی نیز به همراه داشته است.

خانی بر استمرار پایش‌های میدانی، شناسایی نقاط ضعف و تلاش برای نزدیک‌تر شدن به استانداردهای جهانی تأکید کرد و گفت: با توجه به نقش مهم مراکز نگهداری حیات‌وحش در آموزش عمومی و آشنایی جامعه با تنوع زیستی، توجه به سلامت جسمی و روانی حیوانات، مسئولیتی حیاتی و چندبُعدی است که نیازمند همکاری مشترک همه نهادهای مرتبط خواهد بود.

انتهای خبر/ و

لینک کوتاه مطلب : https://dornasasi.ir/?p=17230

برچسب ها:
مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد