شما اینجا هستید

    تیتریک » مراسم «در بزم سعدی» در آذربایجان‌غربی برگزار شد

ویژه‌برنامه در بزم سعدی با همکاری مؤسسه آموزش عالی آفاق و محفل ادبی هاتف و با حضور اساتید ادبیات، شاعران و اهالی فرهنگ در این استان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»، ویژه‌برنامه در بزم سعدی با همکاری مؤسسه آموزش عالی آفاق و محفل ادبی هاتف و با حضور اساتید ادبیات، شاعران و اهالی فرهنگ در این استان برگزار شد.

در این مراسم،فاطمه مدرسی، دکترای ادبیات و مدرس دانشگاه، به تحلیل آرای تربیتی سعدی پرداخت و گفت: آموزه‌های سعدی در گلستان و بوستان، ترکیبی از اخلاق، خرد و واقع‌گرایی است و روش‌های تربیتی او مبتنی بر دین‌باوری و علم‌آموزی است.

وی تأکید کرد: سعدی تربیت را مهارکردن هوای نفس می‌داند و از ابزارهایی مانند تمثیل و پندو اندرز بهره می‌برد.

سعدی معلم اخلاق و مصلح اجتماعی

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، نیز در این نشست با اشاره به تأثیرگذاری سعدی در طول قرن‌ها گفت: سعدی مدرس تربیت انسان‌هاست و سبک گزیده‌گویی او الگویی برای معلمان و مربیان امروز است.

حمید واحدی، شاعر و مدرس، به بررسی ویژگی‌های غزل سعدی پرداخت و اظهار داشت: سعدی با بیش از ۷۵۰ غزل، استاد بی‌بدیل این سبک است. سادگی بیان، اوزان مطبوع و عدم تقلید از دیگران، از وجوه تمایز غزلیات اوست.

سونیا حسن‌دایی، عضو هیئت علمی دانشگاه، سبک شعری سعدی را عراقی دانست و افزود: ادب، اساس اشعار سعدی است و غزل‌های او آینه‌ای از عشق، لطافت و مهربانی است.

در ادامه، مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف، با اشاره به تشابه گلستان سعدی با قرآن گفت: این کتاب از نظر محتوای اخلاقی، زبانی فصیح و استفاده از تمثیل‌های روشنگر، شباهت بسیاری به قرآن دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: گلستان سعدی حتی در دوره شوروی در مدارس قفقاز تدریس می‌شد.

این مراسم با بخش‌های متنوعی مانند گلستان‌خوانی، بوستان‌خوانی، شعرخوانی و پرسش‌وپاسخ به پایان رسید. این نشست ادبی، فرصتی برای تبادل نظر میان علاقه‌مندان به ادبیات فارسی و بررسی ابعاد مختلف آثار سعدی بود.

شرکت کنندگان در این مراسم که جمعی از اساتید دانشگاه، شاعران، نویسندگان و دوستداران ادبیات بودند، با اشتیاق فراگیر در بخش‌های مختلف برنامه مشارکت داشتند. خوانش ابیاتی از گلستان و بوستان توسط حاضران، فضایی پرشور و ادبی به این محفل بخشیده بود.

مسئولان برگزاری این مراسم اعلام کردند که چنین نشست‌های ادبی به صورت مستمر و با محوریت دیگر بزرگان ادب فارسی ادامه خواهد یافت. هدف از این برنامه‌ها، زنده نگه داشتن میراث گرانبهای ادبیات فارسی و انتقال آن به نسل جوان عنوان شد.

انتهای خبر/ و

لینک کوتاه مطلب : https://dornasasi.ir/?p=17007

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد