شما اینجا هستید

    آرشیو » اقامت مسافران نوروزی در آذربایجان‌غربی ۳۴ درصد افزایش یافت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از اقامت ۸۲ هزار و ۱۶۴ مسافر نوروزی در مراکز اقامتی استان خبر داد و گفت: اقامت نوروزی در استات ۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری ارومtv، در ایام نوروز که اغلب دستگاه‌های دولتی و خصوصی تعطیل هستند، ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان غربی با هدف ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی فعال بوده و برنامه‌های مختلفی را اجرا می‌کند، برای آگاهی از اقدامات انجام شده توسط این ستاد و ارائه گزارشی از تعداد مسافران نوروزی، خبرنگار ارومtv، با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان غربی ترتیب داده است که از نظر گذرانده می‌شود،

لطفا بفرمایید ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان غربی به طور رسمی از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرده است؟

اولین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان غربی از اوایل اسفند به ریاست آقای دکتر معتمدیان، استاندار و معاون محترم هماهنگی امور عمرانی به تعداد هفت مورد برگزار شده در این جلسه پیشنهادات و برنامه‌های کمیته‌های ۱۰گانه مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد و همچنین در این ماه جلسات ستاد خدمات سفر در همه شهرستان‌های استان به ریاست فرمانداران برگزار شد و در مجموع ۳۳ عنوان جلسه در این ارتباط ترتیب یافت.

۲۸ عنوان جلسه نیز هم مربوط به هماهنگی کمیته‌های ۱۰‌گانه تخصصی استانی از جمله خدمات حمل و نقل و ترافیک با مسئولیت اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، کمیته خدمات امداد و نجات با مسئولیت جمعیت هلال احمر، کمیته خدمات انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری با مسئولیت نیروی انتظامی، کمیته هماهنگی امور شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با مسئولیت معاونت مربوطه استانداری و مدیرکل دفتر امور شهری و کمیته برنامه‌ریزی و آمار با مسئولیت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، کمیته خدمات اسکان و رفاه با مسئولیت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، کمیته اطلاع‌رسانی، تبلیغات، امور فرهنگی و فضای مجازی با مسئولیت صدا و سیما، کمیته نظارت و تنظیم بازار با مسئولیت اداره‌کل صمت، کمیته ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات با مسئولیت معاون استاندار و قائم مقام ستاد اجرایی خدمات سفر استان، کمیته خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بوده است.

لطفا گزارشی از تعداد اقامت مسافران در اماکن اقامتی استان را ارائه بدید.

امسال ۱۲۲ واحد اقامتی اعم از هتل، هتل‌آپارتمان، مهمان‌پذیر، واحدهای بوم‌گردی و اقامتگاه سنتی و مجتمع گردشگری و تفریحی با دو هزار و ۱۸۳ اتاق و پنج هزار و ۱۶۶ تخت اقامتی برای اسکان مسافران آماده شده بود که از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، در مجموع ۸۲ هزار و ۱۴۶ نفر در این مکان‌ها و نیز مراکز اسکان فرهنگیان اداره‌کل آموزش و پرورش استان و سایر ستادها اقامت داشته‌اند که در مقایسه با سال پیش افزایش ۳۴ درصدی داشته و ضریب اشغال مراکز اقامتی استان نیز در این مدت ۳۰ درصد بوده است.

در ارتباط با تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه‌های تاریخی، گردشگری، و طبیعی بفرمایید.

آذربایجان غربی یک هزار و ۷۴۹ اثر ثبت ملی و پنج اثر ثبت جهانی تخت سلیمان تکاب، قره‌کلیسا چالدران، کلیسای زور زور ماکو، دریاچه ارومیه و مراسم مذهبی بادراک بوده که در ایام عید پذیرای مسافران بوده است.

از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ تعداد بازدید از جاذبه‌های تاریخی، گردشگری و طبیعی استان برابر با یک میلیون و ۲۷۵ هزار و ۹۲۰ نفر بوده که افزایش ۴۲ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته داشته است.

در سطح استان مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب با ۱۶ هزار بازدید بیشترین تعداد بازدید از جاذبه‌های تاریخی را داشته و پس از آن مجموعه جهانی قره‌کلیسا چالدران با پنج هزار و ۵۰۰ نفر در رتبه دوم قرار دارد.

همچنین در این مدت از میان جاذبه‌های طبیعی استان نیز آبشار شلماش با ۴۵ هزار نفر، دریاچه ارومیه با ۴۲ هزار نفر و غار سهولان مهاباد با ۲۴ هزار نفر بیشترین تعداد بازدیدکنندگان را داشته‌اند.

استقبال مسافران از بازدید از موزه‌ها و بناهای تاریخی استان چگونه بوده است؟

در بازه زمانی مذکور ۳۴۳ هزار و ۶۵۲ نفر از بناهای تاریخی و موزه‌های استان بازدید کردند که شاهد افزایش ۴۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم و از میان موزه‌های استان کاخ‌موزه باغچه‌جوق ماکو با ۱۲ هزار نفر و موزه مردم‌شناسی ارومیه با هفت هزار نفر بازدید بیشترین اقبال را داشته است.

امسال تعداد نوروزگاه‌ها و ویژه‌برنامه‌های نوروزی چه تعداد بوده است؟

امسال ۱۲۶ عنوان برنامه نوروزگاه در ۴۳ مکان تاریخی و گردشگری سطح استان برگزار شد.

د که در آن برنامه‌های آیینی و سنتی از جمله تکم‌گردانی، سایاچی محمد، سوچرشنبه‌سی، توپراق‌چرشنبه‌سی، کوساگلین، کوسه به داس، اجرای موسیقی سنتی، برگزاری مسابقات بومی مثل طناب‌کشی، جورابین، یومورتا دویوشدورما و … اجرا و در ۴۹ مکان سفره‌هفت سین و بایرام سوفراسی چیده شد و یکی از جذاب‌ترین برنامه‌ها برگزاری جشنواره موسیقی سنتی اقوام ایرانی بود که در محوطه موزه مردم‌شناسی ارومیه برگزار شد.

با توجه به فعالیت اتوبوس‌های گردشگری در ایام نوروز لطفا بفرمایید این اتوبوس‌ها در کدام شهرها فعالیت داشتند.

امسال در شهرستان‌های ارومیه، خوی، اشنویه، بوکان، تکاب، میاندوآب، شاهین‌دژ و مهاباد اتوبوس گردشگری فعالیت داشت که استقبال خوبی نیز از این اتوبوس‌ها انجام شد به طوری که در مدت ۱۴ روز از ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ در ارومیه بیش از ۱۳ هزار نفر توسط اتوبوس از مکان‌های تاریخی و گردشگری بازدید کردند.

در ارتباط با تعداد نظارت‌ها و نحوه انجام آنها لطفا توضیح بفرمایید.

بازدیدهای نظارتی در ایام ویژه مانند نوروز به صورت مستقل و تلفیقی انجام می‌شود که نظارت مستقل توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و از تاسیسات گردشگری انجام شده و نظارت تلفیقی با همکاری اداره‌کل تعزیرات حکومتی، علوم پزشکی، شرکت نفت و اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان صورت گرفته که در بازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ در مجموع ۶۸۶ مورد بازدید نظارتی انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۲.۵ برابری داشته است.

لطفا اطلاعاتی در ارتباط با نحوه عملکرد کمیته‌ خدمات حمل و نقل و ترافیک هم ارائه دهید.

از بازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ طبق اعلام اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تعداد مسافران ورودی و خروجی از پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی ۲۲۳ هزار و ۷۱۱ مورد با افزایش پنج درصدی بوده و در این مدت ۱۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۶۴ مورد تردد وسایل نقلیه در استان ثبت شده که ۱۷.۳۷ درصد رشد داشته و میزان تردد ورودی و خروجی استان هم یک میلیون و ۹۸۵ هزار و ۷۴۸ مورد بوده است.

طبق اعلام نیروی انتظامی استان نیز در این مدت تعداد فوتی‌ها و مجروحان تصادفات استان ۱۸ درصد کاهش داشته و متاسفانه ۱۷ نفر در این مدت جان خود را از دست داده و ۳۳۱ نفر در تصادفات مجروح شده‌اند.

اشاره‌ای هم به اقدامات انجام شده برای اطلاع‌رسانی و تبلیغات هم داشته باشید.

امسال ۳۵ هزار عدد اقلام تبلیغاتی اعم از کتابچه، بروشور، نقشه، بنر، بسته‌های فرهنگی و مذهبی در میان مسافران توزیع شد که رشد هفت برابری داشته و نیز ۱۱۰ پکیج تبلیغاتی شامل فلش مموری، سوغات، صنایع‌دستی و … هم تهیه و توزیع شد و با همکاری شهرداری برای ۲۰ مکان تاریخی و گردشگری ارومیه کد QR تعریف شده است.

همچنین روزانه در چند نوبت مستند معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری استان در صداوسیما پخش شده و خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری در گزارش‌های خود به معرفی ظرفیت‌های استان پرداخته و در مجموع امسال اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران برای معرفی آذربایجان غربی به عنوان مقصدی برای سفرهای نوروزی تلاش وافری داشتند که لازم است از مدیران و همکاران صداوسیما و رسانه‌های استان صمیمانه قدردانی کنم.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه مطلب : https://dornasasi.ir/?p=12741

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد